SiV oppfordrer
deg til å støtte
Dyrebeskyttelsen Norge

Spørsmål og svar

Tenker du på å anskaffe deg Sibirkatt? På denne siden svarer vi på noen av de vanligste spørsmålene i forbindelse med kjøp og eie av sibirkatt. Hvis du har andre spørsmål så er du hjertlig velkommen til å sende oss en epost til sibirkattensvenner(at)gmail.com.


 

 

Kan en sibirkatt være bare innekatt eller kan den gå løs ute?

En sibirkatt kan holdes som både innekatt og utekatt. Dersom katten skal være en innekatt er det lurt at du har noe den kan aktivisere seg med, f.eks klatremøbel og leker.

Vi anbefaler at kattunger luftes under tilsyn til de er 10-12 måneder gamle. Når de har kommet til den alderen har de utviklet retningssans og det er forsvarlig å slippe de ut alene. Skal katten gå fritt ute bør den være kastrert/sterilisert.
 

 

 

Krever en sibirkatt mye pelsstell?

Sibirkatt er en rase som normalt krever lite pelsstell. Stort sett må du børste katten noen få ganger i måneden, og kanskje oftere i røyteperioder. Ellers klarer katten seg selv. Ingen regel uten unntak, og noen katter kan ha en pels som tover seg lettere enn andre.
 

 

 

Er det sant at allergikere tåler denne katten?

Mange allergikere tåler sibirkatter, men ikke alle. Derfor er det viktig at du undersøker nøye om du tåler rasen før du går til anskaffelse av egen katt. Til innlegg om allergivennlige katter
Sibirkattens Venner har testhjem rundt omkring i landet som det går an å besøke for å teste ut allergien. Se oversikten over våre testhjem.
Noen har gitt oss tilbakemelding om at type kattesand har betydning for allergien.
 

 

 

Hvor kan jeg kjøpe en slik katt?

Sibirkattens Venner har en egen katteformidlingsside og ellers kan du undersøke med oppdretterne som er tilsluttet klubben.
 

 

 

Hva må til for at jeg skal kunne stille ut katten min?

For å få stille ut katten må du først være medlem i en katteklubb tilknyttet NRR. Du finner en oversikt over katteklubbene på NRR sine sider.

Du må også ha stamtavle og gyldig vaksinasjonskort for katten. Snakk med sekretæren i katteklubben, slik at du får alle papirer og annet du trenger.

Sibirkattens Venner har også en fadderordning, så dersom du er på utstilling for første gang kan vi få noen til å hjelpe deg på selve utstillingen. Dette kan du lese mer om på siden Fadderordning på utstilling.