SiV oppfordrer
deg til å støtte
Dyrebeskyttelsen Norge

Fadderordning

Det er gøy å delta på utstilling! I Sibirkattens Venner er det et veldig godt samhold, og det gjør det både sosialt og gøy.

Det vil alltid være noen som er mer erfarne utstillere, mens det er andre som er ferske. Klubben har en fadderordning for de som ønsker å få veiledning på utstilling. Gjennom fadderordningen blir du «tatt vare på» av en mer erfaren utstiller. Nå er det ingen grunn til å utsette utstillingsplanene lenger!

Henry Hornell og Junior Zagato Sibaris*Ru, Trønderkatten 2009

For å få deg en fadder tar du kontakt med Sibirkattens Venner på mail
eller direkte kontakt med en i styret i klubben.

For å vise hvordan en bedømmelse foregår har vi en liten filmsnutt. Filmen er fra en sibirbedømmelse under Scandinavian Winner Show 2006. Film – Utstillingsklipp fra SWS 2006

Litt om fremgangsmåten for utstillinger

  • Først må du være medlem i en lokal katteklubb. Disse finner du informasjon om på sidene til NRR under Klubber.
  • For å melde deg på utstillingen må melde deg inn via sekretæren i din lokale katteklubb. Hvis du trenger hjelp anbefaler vi deg å ta kontakt med din oppdretter, din lokale katteklubb eller SiV. Noen utstillinger er populære slik at det kan være lurt å melde seg på tidlig. På utstillingsinvitasjonene er det oppgitt i hvilket tidsrom de tar imot påmeldinger.
  • Du trenger burpynt som er gardiner som kler innsiden av veggene i burene kattene sitter i og et underlag til bunnen av buret. Som underlag kan du bruke et teppe eller noe annet som er egnet for kattene å ligge på. Gardinen kan du lage selv, eller det finnes muligheter for å kjøpe det ferdig på internett eller på selve utstillingen.
  • Husk mat, drikke og skåler til katten. Ofte selges det både kattemat og katteleker på utstillingen. De fleste utstillinger har gratis kattesand, så det du må ta med er en kattedo.
  • Til deg selv må du huske å ta med en klappstol – det kan bli en lang dag. På de fleste utstillinger er det salg av mat og drikke, men det kan være fornuftig å ha med en matpakke selv også.
  • Husk å møte opp så tidlig som mulig – informasjon finner du på utstillingsinvitasjonen.
  • Trenger du hjelp til forberedelsene så kan du snakke med din fadder i SiV.

Her er link til NRRs utstillingsoversikt.