SiV oppfordrer
deg til å støtte
Dyrebeskyttelsen Norge

Testhjem

Testhjem Sibirkattens Venner    

En av årsakene til at sibirkatter er en etterspurt rase er allergivennligheten. Mange katteallergikere kan tåle sibirkatter, men det er likevel mange som ikke gjør det.

Sibirkattens Venner tilbyr testhjem til interesserte katteallergikere. Dette er et viktig tilbud fra klubben sin side da vi mener at det er i alles interesse at katteallergikere får muligheten til å teste sin allergi. Når katteallergikere kan fastslå sikkert om de tåler sibirkatter før de går til anskaffelse av en er det en fordel for både oppdretter, katten og kjøperen.

Testhjemformidlingen kontaktes på epost testhjem@gmail.com. Oppgi gjerne et telefonummer i mailen som dere kan kontaktes på.

Slik foregår et testbesøk

  • Et testbesøk koster 300 kroner. Dette går i sin helhet til testhjemmet som stiller sine katter til disposisjon og bruker av sin fritid.
  • Testhjemmet setter av en time til besøket.
  • Selve testingen går ut på at du koser med katten og holder på med den så mye som mulig. Snus på pelsen og stikk nesen ned i den om du vil. Det er viktig at du får testet skikkelig!
  • Du kan gjerne be om at katten blir børstet slik at du kan ta med deg litt hår hjem.

Erfaringer over flere år viser at mange kan tåle sibirkattene, mens andre tåler de ikke. De som får en allergisk reaksjon kan både få det mens testbesøket pågår, eller det kommer senere. Det er derfor lurt å gi det et par døgns modning før du fastslår resultatet av besøket. Hvis du er usikker anbefaler vi at du gjennomfører et nytt testbesøk, enten ved å gjenta besøket hos samme testhjem eller oppsøker et annet testhjem med andre katter.

Hvor er testhjemmene

Sibirkattens Venner har testhjem hos medlemmer spredt over hele landet. For å komme i kontakt med et testhjem kan du kontakte testhjem@gmail.com som videreformidler henvendelsen din til nærmeste testhjem. Husk å oppgi et telefonummer som dere kan kontaktes på.

Klikk på kartet nedenfor for å se en oppdatert oversikt over hvor vi har våre testhjem.


Vis Testhjem i Norge i regi av SIV i et større kart

Forhåndsregler

Allergimedisin – Dersom du bruker allergimedisin til daglig så tar du den som du bruker. Men dersom du kun bruker allergimedisin i spesielle situasjoner – for eksempel når du skal i kontakt med katter – er det viktig at du unnlater å ta allergimedisin den dagen du skal på testbesøk.

Andre allergiutslag – Når du drar på testbesøk bør du ikke ha noen eksisterende allergiutslag i kroppen eller være forkjølet for da blir det vanskelig å fastslå hva en eventuell reaksjon kommer av.

Kriterier for et testhjem

Et testhjem er et «vanlig hjem» med vanlig renslighet og rutiner. Med det mener vi at det ikke er ment å være et sterilt hjem som er desinfisert for mulige allergifremkallende stoffer.

Det viktigste kravet til et testhjem er at det eneste dyret i huset er sibirkatt.

Det er alltid behov for flere testhjem – medlemmer meld dere på! Send oss en e-post på testhjem@gmail.com.

Carillocat Tuva-Tolv og søsteren Tilla-Tolv

Carillocat Tuva-Tolv og søsteren Tilla-Tolv

Registrering av testresultat

Fra 1. januar 2010 startet Sibirkattens Venner med å registrere testresultat. Hensikten med dette er å få en oversikt over og kunnskap om testresultatene. Hvor mange katteallergikere er det som faktisk tåler sibirkatter? Dette er det meget interessant å finne ut om og vi håper at alle dere som er på testbesøk kan bidra ved å registrere testresultatene. Dette er helt anonymt.

Hvis du har vært på testbesøk og vil registrere ditt testresultat så trykk på denne linken!

Uansett hvilke spørsmål du måtte ha om testing så ta gjerne kontakt med oss! Det er viktig at du tar kontakt på e-post da skjemaet (over) er anonymisert og vi finner derfor ikke ut hvem som svarer.

I perioden fra 24.12.21 til 30.08.22 har vi mottatt 65 svar på spørreskjemaene. Resultatene viser at
54% tålte sibirkatten og 46% hadde reaksjon under/etter besøket. 

 

 

Leder for våre testhjem:


Linda Drewes,
Nordre Follo, Viken